Over ons

Stichting Kringloopbedrijf Borne sinds 1984

Wie zijn wij

Stichting Kringloopbedrijf Borne is opgericht op 4 december 1984.

De stichting heeft tot doel het exploiteren van een kringloop bedrijf, waarbij het aspect van recyclen (circulaire economie) een belangrijke drijfveer is. De laatste jaren is de nadruk van de bedrijfsvoering nog meer verschoven naar recyclen. Naast het splitsen van afvalstromen voor verdere verwerking door bedrijven, bieden wij ook de mogelijkheid aan burgers om z.g.n. ’tweede kans artikelen’ aan te schaffen in onze winkel.
Daarnaast is er de doelstelling om arbeidsplaatsen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, werkervarings plaatsen te bieden, alsmede stageplekken en invulling van tijd voor taakgestraften.

De organisatie kent een zogenaamde not for profit filosofie. Dat wil zeggen dat de uiteindelijke winsten voor het grootste deel terug vloeien naar de gemeenschap.
In de afgelopen jaren zijn er vele tienduizenden euro’s geschonken aan projecten en goede doelen.
Elders op deze site vindt u een overzicht van deze doelen.

De Stichting Kringloopbedrijf Borne is een zelfstandige onderneming met 17 medewerkers in vaste dienst en ongeveer 50 vrijwilligers.

Wij zijn trots op ons bedrijf en staan voor kwaliteit. Wij zijn de tweede kringloop winkel in Nederland die het ‘Keurmerk kringloopbedrijven’ heeft gekregen.
Ons ‘warenhuis’ heeft een groot assortiment. Wij hopen u gauw te mogen begroeten in ons bedrijf.

Marco Pierik
Bedrijfsleider

Winkelwagen